光年
光年
光年
光年

光年

Light Years
英國 UK 2015 / color / 89 mins

★ 2015倫敦電影節最佳新導演入圍
★ 2016慕尼黑電影節新導演、最佳影片入圍
★ 2015威尼斯影展國際影評人週獎入圍
★ 「細膩動人的手足劇情片。」- 衛報

導演:艾絲特梅坎貝爾 Esther May Campbel

《皮囊》導演執導長片即一鳴驚人,以如詩般的鏡頭語言刻劃崩解的家庭關係再次凝聚。Rose的家庭面臨危機,媽媽住進了療養院,爸爸傷心欲絕,她的兄弟姐妹各有各的心事。一個家庭成員就像各自在軌道上運行的行星,彼此分離卻又相連,這一天,她決定去療養院探望母親。 

 

Rose’s family is falling apart. Mum is in a care home, dad is grieving and her siblings are detached. Strongly believing that family are like stars in orbit, apart but connected, she sets off to visit her mum. The story tracks that single-day journey.  

 

台北

Taipei

National Chengchi University
270114教室

台北

Taipei

National Taiwan University
第二學生活動中心306 室

台北

Taipei

Eslite Xin-Yi store